Povesti de la curse – Episodul 1

Incepem o serie de povesti de pe la curse din ultimii ani. Sunteti gata? Le povestesc in fiecare dimineata atat pe profilul meu cat si aici pe pagina. Ca o amintire sa traiasca, trebuie re si re si repovestita si retraita.
Prima participare în campionatul european. Prima manșă de concurs. Cele mai mari emotii, erau emoții ‘europene’.
Gumele de pe mașină erau de asfalt cald si uscat. Startul avea să se dea în condiții de ploaie. Toată grupa mea era la start pe slick-uri. Cu aproape de 250 de mașini la start, schimbul la anvelopele de ploaie nu a fost permis.
Prietenii mei, echipa ad-hoc formată pentru Croația, erau toti după linia de start, in 10 metri.
Plec, zgomot, lipsa de aderența, am impresia ca stau pe loc. Apuc sa vad steagurile…pe ei….clar pierdeam timp.
Primul viraj, merg destul de rezervat, ultimul viraj si vad timpul. Nu imi spune nimic. Era doar timpul pe care l-am făcut eu. Ajung in regrupare. Nu mi-a parut o urcare dementiala. Eram fericit ca am încheiat prima manșă de etapa europeană din viata mea. M-am mai calmat cu fericirea…. Începusem să mă interesez te timpii concurenței mele. Toată lumea era sus, toată grupa mea. Toti păreau stresați și nervoși. Se vorbea de repetarea mansei. Organizatorul nici nu vroia sa audă.
Locul 1 la grupa in conditii de ploaie pe slick-uri. Am văzut timpii…deja… eram, iarasi…cel mai fericit.
Nimic nu mai conta. Reușisem să duc mașina la sosire, pe un traseu absolut nou pe primul loc. Atunci mi-am dat seama ca: toată investiția în această pasiune are sens.
Si acum la munca! Luci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *