Trofeul Sinaia 2015 -Incredibila urcare pe ploaie cu viteza maxima

Lucian Radut are o prestatie extraordinara pe traseul stradal de la Sinaia in 2015!
Si in aceasta editie in calificari ocupa prima pozitie pe podiuul general dar iata ca natura aduce ploaia in cea de-a doua parte a zilei de concurs si toti cei care ocupau primle zece -douasprezece pozitii in calificari au avut ghinionul de a face urcari pe un asfalt umed si alunecos.
Paul Andronic profita iar de conjunctura (asa cum declara el insusi) si cum in prima zi nu a facut urcari in calificari din cauza problemelor tehnice, in ziua de concurs prinde soare si astfalt uscat.

Cu toate acestea, Lucian Radut reuseste locul 2 pe podiumul general si face o urcare incredibila pe ploaie cu un timp record de doar 2 minute si 12 secunde. Timpul de urcare pe uscat a fost de 1 minut si 56 de secunde.
Iata declaratia lui Lucian dupa Sinaia:
“Urcarea pe ud. Multumesc Alex de video.
Sinaia – un oras superb comparabil cu oricare turistic din vest! O gazda deosebita a celei de a 4-a etape de Viteza in Coasta din Campionatul Romaniei. Cursa din weekend a fost perfecta pentru mine, cu cel mai bun timp obtinut in calificarile de sambata.
Este cunoscut ca masinile de grupa H nu sunt foarte fiabile in comparatie cu celelalte, adica se strica repede, se repara greu si costisitor. Problemele tehnice nu i-au ocolit pe Paul Andronic si Ovidiu Zaberca in prima zi. Iar in a doua a fost randul meu, cand inainte de concurs am simtit ca diferentialul central nu functioneaza corect. L-am schimbat cu cel de rezerva si am reusit al doilea timp dupa Ovidiu, pe prima urcare, la o secunda distanta. Pentru mine a fost un timp foarte bun. Absolut toata lumea cu care am vorbit dupa urcare mi-a reprosat ca mi-am luat bataie mare si ca am mers rau. Eu stiam ca nu e chiar asa. Timpul lui Zabi a fost foarte bun iar al al meu chiar si cu o secunda mai slab a fost timp de record fata de coastele precedente pentru turisme.
Schimbarea diferentialului central m-a facut sa am temeri in privinta comportamentului masinii si gandul mi-a zburat la accidentul lui Mircea Padurean de la Resita cand a procedat la fel inainte de concurs. Acum nu caut o scuza, dar in conditiile date, timpul din prima urcare pe uscat a fost super pentru mine.
Pe ploaie Andronic a lipsit emoticon smile El a beneficiat de asfaltul uscat datorita timpului obtinut in ziua de sambata pentru stabilirea ordinii de start. A fost ghinionul lui ca a avut probleme tehnicie si noroc totodata. Pe ploaie insa, traseul a fost aproape la fel pentru toti cei de la grupa H4, concurentii mei directi. Iarasi, am considerat timpul meu foarte bun. Am recapatat incredere in masina.
Felicitari Zabi, ma bucur tare ca ai ajuns la Sinaia, vei ramane adversarul meu principal deocamdata. Felicitari Paul!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *